Logo eendrachtbode.nl

’Deze camping mag geen tweede Fort Oranje worden’

Voormalige camping De Pluimpot gaat op de schop. Op het vroegere trekkersveld worden ongeveer 65 nieuwe chalets geplaatst. ,,Een opknapbeurt is heel hard nodig", zegt de nieuwe eigenaresse Eva Rosenbaum. ,,Het was hier een ongelooflijke bende. De ratten krioelden overal."

Eva en haar man hebben een vastgoedbedrijf in Den Haag. ,,Via via hoorden we dat camping Zand en Zee te koop stond. Op een grijze, regenachtige januaridag zijn we gaan kijken." Ze lacht: ,,Ik was van m'n leven nog nooit op Tholen geweest." Hoewel de camping nou niet echt een plaatje was, zag Eva het wel zitten. ,,Het was een ontzettende puinhoop. Achterstallig onderhoud, rotzooi, ratten zelfs. Maar in Den Haag hadden we ook weleens panden die er niet uitzagen, daar kijk ik met mijn ervaring wel doorheen. Ik ben niet zo bang uitgevallen, hoor. Wij zeggen altijd maar: liever helemaal ontploft, dan half. Dan kunnen we het helemaal van de grond af opnieuw opbouwen. Dat is wat we hier in Scherpenisse willen doen."  

Hotelbungalows 

Behalve een flinke opknapbeurt gaan de Rosenbaums ook uitbreiden. Op het voormalige trekkersveld komen 65 tot 68 nieuwe chalets. Momenteel wordt het terrein egaal gemaakt en vanaf half mei is er een showmodel te zien. Elders op de camping komen ook 'hotelbungalows': kleine chalets met een kitchenette, badkamer en woon/ slaapkamer met een bedbank. De bungalows hebben een glazen wand, zodat ze toch heel ruim lijken. Werk genoeg dus voor de nieuwe eigenaren. ,,We gaan de komende tijd echt knallen", zegt Eva. ,,Door ons nieuwe beleid zijn er de laatste tijd heel wat lege plekken ontstaan. Die willen we graag opvullen, maar niet ten koste van alles."

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode. 

Meer berichten