Logo eendrachtbode.nl

Lian Uijl is blij dat centrum Vossemeer is opgeknapt

Met een onderbreking van 1,5 jaar woonde Lian Uijl-Vos haar hele leven met veel genoegen in Oud-Vossemeer en voelt zich daar echt thuis. Altijd is ze bezig, want haar handen staan bijna nooit stil. De muziek is haar passie en mensen helpen is haar roeping.

In de jaren '80 leerde Lian haar toekomstige man Dick Uijl kennen. Hij kwam uit Poortvliet en hij was bevriend met een neef van Lian. Zo kwamen ze met elkaar in contact en in 1986 volgde er een huwelijk. De blijde dag was op 6 juni en Dick en Lian trouwden in het oude stadhuis van Tholen maar het huwelijksfeest was natuurlijk in de Vossenkuil in Oud-Vossemeer. Toch ging het jonge stel daar niet wonen. ,,We hebben eerst een woning gehuurd in Poortvliet en daar ongeveer 1,5 jaar gewoond. Ik was er snel gewend en had zeker geen heimwee. Toch was ik blij toen we weer terugkeerden naar Oud-Vossemeer."

Aan de Patrijzenweg verschenen mooie, nieuwe woningen en op nummer 27A kwamen ze te wonen en ze wonen er nog steeds met veel plezier. In de loop van de jaren kregen Dick en Lian vier kinderen: twee meisjes en twee jongens. Inmiddels zijn er weer al twee de deur uit.

Bed en breakfast

Ondanks haar drukke gezin deed Lian er nog van alles bij. ,,Ik woon hier graag maar vind het wel jammer dat al die winkeltjes weg zijn en er een heleboel dingen minder gaan dan vroeger zoals bijvoorbeeld in het verenigingsleven. Ook ken ik lang niet meer iedereen. Ik ben wel heel blij met het opknappen van het centrum van Vossemeer. Dat is tenslotte toch weer onze Ring. Ik zou het heel leuk vinden als er aan de Ring weer een stuk of vijf winkeltjes zouden komen." Lian werkte vaak en nog steeds bij andere mensen. Ook haar naaldvakken is ze niet vergeten want ze doet nog steeds herstelreparaties voor Anja Polak uit Tholen. Ook helpt ze regelmatig bij een bed en breakfast in Sint-Maartensdijk. Als ze maar met haar handen bezig kan zijn.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 2 mei. 

Meer berichten