Afbeelding

Eerste ruilbeurs Krijgdekleertjes succes

Even was Theresa Juhas uit Scherpenisse bang dat er niemand naar haar kledingruilbeurs zou komen. Maar daar hoefde ze duidelijk niet bang voor te zijn: met tassen vol kinderkleding kwamen moeders vanuit alle kernen van het eiland op het nieuwe initiatief af.

Het was voor Theresa de eerste keer dat zij als ruilpunt Krijgdekleertjes een dergelijke beurs organiseerde. ,,Ik kende het initiatief uit mijn vorige woonplaats, Schiedam. Vorig jaar april ben ik in Scherpenisse komen wonen en in de kerstvakantie ging ik mijn zolder opruimen. Dat leverde zes dozen vol kinderkleertjes op, die mijn kinderen te klein waren geworden. En omdat ik graag duurzaam bezig ben, dacht ik meteen aan Krijgdekleertjes. Alleen zit er hier nergens een Krijgdekleertjes in de omgeving. Dus heb ik het zelf maar opgestart."

Zomerkleding

Woensdag 1 mei om half drie startte de beurs aan het Schuttershof in de Scherpenisse; al na enkele minuten stond Theresa's woonkamer vol vaders en moeders. ,,Ik zoek kleertjes voor mijn zoontje van twee maanden oud", zegt Deborah van Mierlo uit Oud-Vossemeer. ,,Mijn twee meiden hadden oude kleding genoeg, dus die heb ik ingeleverd. En voor de kleinste zoek ik nu nieuwe spulletjes. Over twee weken gaan we op vakantie, dus wat extra zomerkleding is heel welkom."

Lees het hele artikel in de Eendrachtbode van 9 mei.