Logo eendrachtbode.nl

Broers De Hond debuteren in supersportklasse

Voor de broers Barry en Peter de Hond uit Oud-Vossemeer is de tractorpullingwedstrijd van stichting Thoolse Dagen een thuiswedstrijd. Het duo debuteert in de promogroep van de supersportklasse tot 3,6 ton, nadat ze vorig jaar met hun Ford TW-20 'Blue Brother' kampioen werden in de lagere beloftengroep. Van kinds af gingen ze met hun ouders naar trekkertrekwedstrijden kijken. ,,Dat deed ik liever dan op vakantie gaan'', zegt Peter.

In de schuur bij de ouderlijke woning staat de blauwe Ford te blinken. Geen gewone tractor, maar een exemplaar met een verlengde wielbasis. En een motor die is opgevoerd van ongeveer 120 naar, geschat, zo'n 1200 pk. Er is eigenlijk maar weinig meer origineel aan de machine, vertellen de broers. Barry (30): ,,Het dashboard, de spatborden en de achteras zijn nog intact, de rest is aangepast. Ik kan wat 3D tekenen, dat scheelt. Zo hebben we onder andere de vooras zelf ontwikkeld en gebouwd.'' Peter (26) heeft, met hulp van iemand anders, de cilinderkop aangepast. ,,Door bij anderen in deze sport te gaan kijken, en ook samen te werken, kun je veel leren.'' Hoeveel uren ze erin hebben gestoken, weten ze niet. ,,Bij tweeduizend zijn we maar gestopt met tellen.''

De Thoolse Dagen, ofwel trekkertrek, is vrijdagavond (vanavond) en zaterdag.  Op bedrijventerrein Klaverveld in Oud-Vossemeer begint het spektakel op vrijdagavond om half zeven. De zaterdag is ook weer gevuld met het nodige vermaak  voor jong en oud. Dan ronken de motoren vanaf elf uur. Het tractorpulling trekt jaarlijks zo'n 1500 toeschouwers.   

Lees het hele verhaal met de boers De Hond en alle informatie over de Thoolse Dagen in de Eendrachtbode van 9 mei. 

Meer berichten