Logo eendrachtbode.nl

’Met dagen als Pasen en Kerst past het gewoon niet meer’

De leden van de Gereformeerde Kerk in Tholen hebben zaterdag ruim drieduizend euro opgehaald met een actiemarkt. Daarmee is er nog maar 7000 euro te gaan om genoeg geld te hebben om de Ichthuskerk met zo'n veertig zitplaatsen uit te breiden, vertelt kerkrentmeester Willem Groeneveld. En uitbreiding is hard nodig.

Jan van Dijk is één van de laatste personen die in de kappersstoel van Annemarie Quist gaat zitten. De opbrengsten van de knipbeurten zijn voor de uitbreiding van de kerkzaal. Bijna onafgebroken namen gemeenteleden plaats in de stoel. ,,Het loopt heel goed", vertelt Annemarie. ,,Het gaat non stop door. Ik heb heel de dag niet gezeten."

Voor de jeugd is er een escaperoom in de woning die de kerk recent heeft gekocht. De voormalige buren gingen verhuizen en wisten van het ruimteprobleem van de kerk. ,,Ze konden ook de vrije markt op gaan. We zijn ze dankbaar dat ze aan ons gedacht hebben", vertelt Willem Groeneveld. Het kerkbestuur leende geld om de woning ernaast te kopen. Tussen de woning en de kerk in staat nog een garage. Die gaat betrokken worden bij de kerkzaal om zo de capaciteit uit te breiden naar zo'n 240 zitplaatsen. Nu zijn dat er tweehonderd en dat is op bepaalde zondagen echt te weinig.

Vluchtroutes

,,We hebben ongeveer 600 gemeenteleden. Laten we zeggen dat er op zondagen zo'n tweehonderd naar de kerk gaan. Bij speciale dagen als Pasen en Kerst past het gewoon niet. We moeten er dan stoelen bij zetten, maar dat komt de brandveiligheid niet ten goede", zegt Groeneveld. De stoelen belemmeren dan namelijk de vluchtroutes. ,,Het was voor ons dus noodzaak om meer ruimte te vinden."  

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 16 mei. 

Meer berichten