Afbeelding

Bloggers zetten Tholen positief in de kijker

Een groep van tien dames heeft de afgelopen week goede reclame gemaakt voor Tholen. Ze waren uitgenodigd door de stichting Tholen Beter Bekend. Op kosten van ondernemers kregen ze een geheel verzorgde persreis over het eiland.   

,,Tholen is het aangrenzende stukje Zeeland naast mijn hometown Bergen op Zoom en ik heb eiland nu ontdekt zoals ik dat nog niet eerder gedaan had, ook qua eten. Wat een luxe dat al dat moois naast de deur ligt." De Bergse blogster Stephanie Franken heeft dit op haar Instagrampagina geschreven. Ze staat op de foto in de Regentessestraat. Zij en de andere dames zijn dan bezig met de stadswandeling door Tholen. Ze eindigen met een borrel bij Hart van Tholen. De tweedaagse blogreis zit er dan op. Ze hebben veel gegeten, gedronken en bezochten bijvoorbeeld het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer, verplaatsten zich de tweede dag op een solex en liepen samen met Lenie Ponse over de slikken bij Sint-Maartensdijk. Slapen deden ze op het chaletpark in Sint-Annaland.

,,Wandelen met Lenie is al een belevenis op zich", zegt Myra Madeleine. ,,Ze kan erg goed vertellen." Myra komt uit Breda. Voor haar was Tholen tot dusver een onbekend stukje Zeeland, vertelt ze. Tijdens de nattelaarzentocht proefde ze de lamsoren en zeekraal recht van 'het land'. ,,Zo dicht bij de bron… Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 23 mei.