Logo eendrachtbode.nl
De winnaars uit groep 8.
De winnaars uit groep 8.

Juliana van Stolbergschool wint landelijke BankBattle

Groep 8 van de Juliana van Stolbergschool heeft als snelste van zo'n 1250 basisscholen door heel Nederland de kluiscode gekraakt van de Rabobank Bankbattle. Het kostte de leerlingen 383 seconden om de kluiscode te vinden. 

In een race tegen de klok gingen op woensdag 15 mei voor het veertiende achtereenvolgende jaar ruim 1.250 basisscholen uit het werkgebied van circa 50 lokale Rabobanken met elkaar de strijd aan voor wat betreft hun parate kennis en computer-vaardigheden.

Het succesvol afronden van BankBattle vereiste tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. Alle deelnemende klassen startten met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hadden betrekking op o.a. schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet.

Uiteindelijk resulteerde dit na ongeveer anderhalf uur hard werken in een geheime kluiscode die toegang gaf tot de eindopdracht. De klas die deze eindopdracht als snelste wist te volbrengen, was winnaar. Het is groep 8 van de Juliana van Stolberg gelukt om in 384 seconden de kluiscode te vinden en daarmee de eerste prijs in de wacht te slepen. Binnenkort zullen de winnaars hun prijs verzilveren en deelnemen aan een workshop light graffiti.

Meer berichten