Logo eendrachtbode.nl

Sylvana van Hees geeft clinic rolstoelbasketbal

Als je Sylvana van Hees in haar rolstoel door de gymzaal ziet spurten, lijkt het o zo makkelijk. Vrijdagavond kwamen de deelnemers aan de clinic rolstoelbasketbal er achter, dat rijden in een sportrolstoel en dan ook nog een bal gooien verre van eenvoudig is.

In de aanloop naar het EK rolstoelbasketbal wil de Stichting Basketball Experience Nederland (BEN) de sport meer bekendheid geven. ,,Daarom hebben we sporters gevraagd een clinic te geven in de regio waar zij vandaan komen", vertelt Toine Klerks van BEN. Voor Sylvana, afkomstig uit Oud-Vossemeer, werd dat daarom de gymzaal van het Westerpoort in Tholen.

Krachttraining

De clinic was toegankelijk voor iedereen, met en zonder beperking. De sportrolstoelen stonden al klaar. Maar daarmee de gymzaal door rijden was nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je ook nog achteruit moest rijden of rondjes draaien. ,,Je moet actief zitten, met je billen naar achteren", riep Toine de deelnemers toe. ,,En niet rollen alsof je in het bejaardenhuis zit, met van die kleine duwtjes. Een flinke zet en laat 'm rollen!" Sylvana liet zien hoe het moet. Hoewel zij maar één hand heeft en beide benen mist, zigzagde zij vlotjes tussen alle rolstoelen door, al stuiterend met een basketbal. 

Lees het hele artikel in de Eendrachtbode van woensdag 29 mei.

Meer berichten