Logo eendrachtbode.nl
Publiek op een eerdere editie van de Vrijmibotho.
Publiek op een eerdere editie van de Vrijmibotho.

Vaste namen en nieuw talent krijgt podium op Vrijmibotho

Vrijmibotho heeft dit jaar onder andere dj Redondo, artiestenaam van Freek Geuze, gestrikt om plaatjes te draaien op vrijdag 14 juni. Dan wordt de Thoolse vrijdagmiddagborrel weer gehouden bij de scheepswerf van Van Duivendijk in Tholen. Er zijn vooral muzikanten gestrikt. Bijvoorbeeld ook zangeres Lisa van Tiggele en dj Jorben Korrevaar.

Geuze is binnen de dancescene een gevestigde naam. Twee jaar geleden won hij nog een gouden plaat voor een nummer dat hij samen met Bergenaar Johan Vermeulen maakte. De zangeressen Lisa van Tiggele en Mascha Gladdines komen allebei langs. Ook krijgt Jorben Korrevaar de kans om zijn dj-debuut te maken.

Zomerse sferen

Kenny Jansen mag net als vorig jaar ook weer aan de knoppen staan. Een andere, nieuwe naam is die van MOK, the One man band. Deze Arnold Sardjoe heeft aan een keyboard en zijn stem genoeg om voor zomerse latin, soul en reggae sferen te zorgen. Verder heeft de organisatie wederom Marieke&Pieter en zangeres Sabine van der Zwan gestrikt om op te treden. Zij waren er vorig jaar ook bij. Het akoestische duo neemt voor de gelegenheid een percussionist mee. De huisdj's Barry de Jong, Martin de Waal en Vincent van der Male zijn weer van de partij.

Verruimd

De borrel duurt van half vijf 's middags tot half elf 's avonds. De openingstijden zijn verruimd. De animo laat het toe. Zo'n duizend mensen van heel Tholen en zelfs van over de brug komen naar de Vrijmibotho. Die wordt inmiddels al voor de derde keer recht langs het water van de jachthaven van Tholen gehouden. Toegang is voor achttien jaar en ouder. Thuis eten is niet nodig, daar heeft de organisatie voor gezorgd.

Unighted

De organisatie is dit jaar voor het eerst in handen van de stichting Tholen Unighted. Van der Male en de Waal zitten daar samen met Martine van de Velde in. Vorig jaar was er bij toeval een goed doel aan gekoppeld. Er werd aan de deur geld opgehaald voor Roos Neele uit Tholen. Het ging om een crowdfunding voor een stamceltransplantatie.

TOV

Deze keer is er weer een goed doel aan verbonden. Tholen op Vakantie (TOV) is een project van stichting Kinderhouse waarmee jongvolwassenen van het eiland met enige vorm van handicap op vakantie kunnen. Een deel van de omzet van 14 juni gaat naar TOV.

Meer berichten