Logo eendrachtbode.nl

Motorjacht in brand gevlogen bij Tholen

Donderdagmiddag 30 mei zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een uitslaande brand op een jacht op de Oosterschelde bij Tholen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Door de brand is het jacht bijna helemaal gezonken. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De eerste melding kwam rond kwart over twaalf binnen. Later schaalde de brandweer op naar middelbrand en kwam ook de brandweer uit Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Bergen op Zoom ter plaatse. Volgens de brandweer is de brand uitgebroken in de machinekamer van het jacht. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Het jacht is volledig uitgebrand en gezonken. Bij de brand kwam veel rook vrij wat richting Het Oudeland bij Tholen trok. De brandweer adviseert om uit de rook te blijven en als u last heeft van de rook ramen, deuren en ventilatie te sluiten. Het uit België afkomstige jacht kan door de brand als verloren worden beschouwd. 

De oorzaak van de brand is niet bekend. De veiligheidsregio laat weten dat er bij de brand geen gewonden zijn gevallen. Het jacht is inmiddels geborgen. Dat gebeurde met behulp van twee kraanschepen. 

Meer berichten