Logo eendrachtbode.nl

’Het allermooiste bij Concordia was marcheren op straat’

De geboren en getogen Tholenaar Kees Geuze voelt zich in zijn stad als een vis in het water. Behalve met zijn gezin en werk houdt hij zich bezig met motorrijden, voetbal en is hij weg van alles wat met militairen te maken heeft. Maar muziek is echt zijn lust en zijn leven.

Kees komt uit een muzikale familie en op tienjarige leeftijd werd hij lid van Concordia. ,,Ik kreeg les van tambour-maître Teun Schot. Ik bespeelde de trommel en we moesten de marsen uit ons hoofd leren. Het allermooiste was het spelen en marcheren op straat. Dat is nog altijd zo. Jannie Zwaan zorgde voor het pak. Mijn beste herinnering is toen we namens Zeeland met Concordia mochten meespelen op de Dam bij de inhuldiging van Beatrix. Het was een echt spektakel." Tot 1990 speelde Kees bij Concordia, al vond hij het jammer dat er steeds minder op straat gespeeld werd.

Voetbal

Kees voetbalde ook graag. Eerst met Aart van Elsäcker, Arend-Jan Luten, Rens Tichem en Siem Jansen maar later ook enkele jaren bij Tholense Boys. ,,We speelden een poliotoernooi in Bergen op Zoom op sportcomplex Rozenoord van FC Bergen. Ik weet nog dat Johan Schot, die enkele jaren jonger was dan wij, eerst met zijn eigen team meedeed, maar tussendoor ook met ons. Hij kon er niet genoeg van krijgen."

Brommer

Intussen moest er ook gewerkt worden op het land van vader Geuze. ,,Hij had land op het Oudeland en bij de Julianastraat. Wij werden geacht mee te werken met zaaien, wieden, oogsten en schoonmaken, want we konden het als gezin goed gebruiken." Op zijn zestiende kocht Kees een Kreidler en scheurde hij met zijn brommer rond. Ook zat hij vaak achterop de motor van Ron Praat en Ben Schot. ,,We reden naar Goes en Vlissingen en al gauw kocht ik zelf een motor: een Honda 750. Niet alleen het rijden op de motor is heerlijk, maar ook het poetsen, zodat de motor helemaal glanst." Nog steeds rijdt Kees op zijn motor naar zijn werk en af en toe maakt hij nog een ritje op zijn Aprilia RSV 4.

Lees het hele verhaal met Kees Geuze in de Eendrachtbode van 6 juni. 

Meer berichten