Logo eendrachtbode.nl
Cok en Angeline Verhoek.
Cok en Angeline Verhoek.

Dierenopvangcentrum Tholen jubileert

Het is op 22 juni groot feest bij het Dierenopvangcentrum Tholen (DOT). Vorig jaar bestond het CVAB 30 jaar, dit jaar bestaat de stichting Elkie 25 jaar en zit het dierenopvangcentrum 25 jaar op Tholen. ,,Voor al onze klanten en oud-cursisten houden we een receptie, gekoppeld aan de open dag", zegt eigenaar Cok Verhoek.

Als je bij Dierenopvangcentrum Tholen zit, hoor je steeds wel ergens honden blaffen. ,,Haha, dit is voor ons pure rust", lacht Angeline Verhoek. ,,We hebben nu maar 45 honden in huis. Moet je hier eens in de zomervakantie komen, dan zitten er ruim honderd. Nou, als het dán etenstijd is, gaan ze pas echt tekeer. Maar dat duurt altijd maar even, hoor." Niet dat Angeline en haar man Cok een beetje geblaf erg vinden. ,,Ik werk nu 37 jaar in een asiel. Het is en blijft fantastisch werk, anders hou je het zo lang niet vol", vertelt Cok. Want zijn werk is geen standaard baan, vindt hij.

,,Het is een manier van leven. Je bent dag en nacht met de dieren bezig." Hoewel hij nu al 37 jaar met dieren werkt, duurde het even voor hij zijn roeping vond. ,,Eigenlijk ben ik timmerman. Ik heb bij de marine gevaren, ben trambestuurder geweest. In 1981 ging ik de opleiding tot dierverzorger doen. Normaal staat daar twee jaar voor, ik had binnen een half jaar mijn diploma. Dit past echt bij mij."  

Lees het hele verhaal over het jubileum van het asiel in de Eendrachtbode van 6 juni. 

Meer berichten