Logo eendrachtbode.nl

Wereldberoemde dj Freek Geuze draait thuiswedstrijd

Miljoenen house-liefhebbers over heel de wereld kennen dj en producer Freek Geuze uit Tholen. Vrijdagavond zorgt hij als klapstuk van de avond muziek bij de Vrijmibotho bij scheepswerf Van Duivendijk. Na twee jaar als dj de wereld te hebben rondgereisd, werkt hij nu vooral thuis als producer.

Morgenavond treedt hij op als Redondo. Officieel is dat de naam van het duo dat hij vormt met Johan Vermeulen, oorspronkelijk uit Bergen op Zoom, maar nu woonachtig in Hongarije. ,,Misschien dat hij er bij is", zegt Freek droogjes. De Tholenaar vertelt zijn verhaal dinsdag op de bank in zijn woning in de wijk Stadzicht in Tholen. Hij heeft een pappadag. Producer, het Engelse woord in de wereld van elektronische muziek, voor iemand die ook de plaatjes creëert en ze niet alleen maar netjes achter elkaar draait. Dat doet een dj. Het producen is voor Freek een fulltime baan.

Twee jaar lang ging de Tholenaar met Vermeulen als Redondo de wereld over. Ze speelden alleen niet in Australië en Zuid-Amerika. Draaien als Redondo is op een lager pitje gezet. ,,Nu doe ik het nog maar sporadisch, want het blijft erg leuk om te doen. Of dat nu op een festival in Nederland is of spontaan op een feestje van vrienden maakt hem niet uit. Zo draaide Freek op de housewarming van Vincent van der Male, organisator van Vrijmibotho. ,,Dat is echt voor de lol. Dat is in een huiskamer soms nog wel leuker ook met allemaal bekenden."

Lees het hele verhaal met Freek Geuze in de Eendrachtbode van 13 juni. 

Meer berichten