Logo eendrachtbode.nl

Rinus Faasse vertoefde bijna zijn hele leven op het water

Rinus Faasse werd geboren op Sint Philipsland, maar vertoefde het grootste deel van zijn leven op het water. In Rotterdam bracht hij zijn jeugd door en pas veel later keerde hij terug naar zijn geboortedorp, waar hij met vrouw en zoon nu een rustig bestaan leidt na een avontuurlijk leven.

De grote verrassing in het leven van Rinus was toen hij in 1991 op 45-jarige leeftijd trouwde met de 42-jarige Els Koster. Zij kwam in Flupland wonen door haar werk als docente Engels aan de Rehobothscholengemeenschap te Krabbendijke. Later zou zijn vrouw nog vele jaren aan het Calvijncollege in Tholen werken, tot ze vijf jaar geleden met pensioen ging. Rinus: ,, Ik was en ben nog altijd erg gelukkig met Els. Ik had weleens een meisje gehad, maar deze keer kwam het echt tot een huwelijk. We trouwden in het gemeentehuis van Sint Philipsland en de ambtenaar van de burgerlijke stand was Jannie de Kok. We feesten in de Wimpel en hadden iedereen uitgenodigd die we kenden van familie en vrienden. Er waren wel 350 gasten. Ze konden er maar net in."

Zoon

Groot was de vreugde toen Els drie maanden na hun huwelijksdag zwanger raakte. ,,De zus van Els was ziek en toen ze deze blijde boodschap hoorde, was ze in één keer beter." Alles ging naar wens en Rinus en Els kregen een zoon, Gijsbert, die nog altijd bij hen woont. Els: ,,Hij heeft het goed bij ons en blijft gewoon hier." Tijdens de zwangerschap en geboorte leefde iedereen mee. Niet alleen de familie en vrienden, maar heel Sint Philipsland.

Lees het hele verhaal met Rinus Faasse in de Eendrachtbode van 13 juni. 

Meer berichten