Logo eendrachtbode.nl

Vaar eens over met de pontjes bij Anna Jacobapolder en Gorishoek

Op zoek naar een leuk dagje uit? Steek dan eens over met de veerpont bij Anna Jacobapolder of Gorishoek. Een hele ontspannen manier om van de ene naar de andere plaats te komen. En nergens krijg je zo'n fijn vakantiegevoel als op het water.

Ooit telde Zeeland meer dan honderd verschillende pontjes. Voor de Zeeuwen vormden die veerdiensten vaak de enige verbindingsschakel tussen het eigen eiland en de rest van de wereld. Maar sinds Tholen door bruggen met het vasteland verbonden is, zijn de pontjes niet meer echt nodig. Gelukkig zijn er nog wel behouden gebleven. Er is nog een pont die vanuit Anna Jacobapolder vaart en de Frisia heeft 'Fiets een Rondje met een Pontje'. De pont bij Anna Jacobapolder is een van de laatste veerdiensten van de Oosterschelde. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima namen dit pontje bij hun bezoek aan Zeeland in oktober 2018. 

Bruinisse

Vanaf deze plek kun je oversteken naar Bruinisse, het mosseldorp van Schouwen- Duiveland. Van daaruit fiets je zo naar bijvoorbeeld Zierikzee. De pont vaart van 1 juli tot en met 31 augustus op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vertrek vanaf Anna Jacobapolder om 10.00, 10.45, 13.30 en 17.00 uur. Vanuit vluchthave Zijpe op Bruinisse kun je om 10.15, 11.00, 13.45, 15.15 en 17.15 uur opstappen.

Fiets een Rondje

En dan is er op Tholen nog 'Fiets een Rondje met een Pontje'. Een leuke manier om het eiland te verkennen. Je fietst, steekt het water over met de Frisia en fietst dan gewoon weer verder. Wind in je haren, zon op je gezicht, vakantiegevoel ten top.

Zierikzee

De Frisia vaart van Sint-Annaland naar Zierikzee. Dit kan alleen op dinsdag, het vertrek is dan om 9.00 uur en de terugvaart om 15.30 uur. De Frisia vaart ook tussen 6 juli en 31 augustus van Gorishoek naar Wemeldinge en Yerseke, op dinsdag, vrijdag en zondag. Op zondag vertrekt de boot vanuit Gorishoek om 10.30 en 16.30 uur, op dinsdag en vrijdag om 10.30, 13.30 en 16.30 uur.

Meer berichten