Logo eendrachtbode.nl

Theo Baaij en Piet den Ouden jubileren bij School met de Bijbel

Beide waren geen geboren onderwijzers, maar ondertussen heeft zowel Theo Baaij als Piet den Ouden van de School met de Bijbel in Sint-Annaland een jubileum te vieren. Baaij heeft er veertig onderwijsjaren op zitten en Den Ouden 25. Er is veel veranderd. Er kwam een nieuw schoolgebouw en de school ging unitonderwijs voeren. De Bijbel speelt daarentegen een onverminderd grote rol. ,,De Bijbel is de kern van ons onderwijs", zegt Den Ouden.

Piet den Ouden vergeet niet meer dat hij op zijn eerste werkdag in Sint-Annaland, zo'n 25 jaar geleden, pleinwacht kreeg. ,,Ik zie mezelf nog lopen en de moeders kijken. Ik kreeg een lijst met namen van mijn klas. Drie kinderen heetten Van Dijke met hun achternaam." De eerste eigen klas, toen groep 4, vond hij een prachtige ervaring. ,,Toen ze overgingen, was ik daar echt door ontregeld."

Driestar

,,Een leraar op de Driestar school zei dat je beter nooit bij je eerste school kon blijven. Na vijf jaar zou je dan weg moeten gaan volgens hem. Je zou dan in je eerste jaren veel fouten maken en daardoor veel leren zodat je die fouten elders niet maakt. Dan heb jij nooit fouten gemaakt waarschijnlijk", zegt 61-jarige Baaij tegen Den Ouden (54). Ze lachen. Baaij was vijf jaar onderwijzer en later negen jaar adjunct-directeur op andere scholen in het land tot hij naar de School met de Bijbel in Sint-Annaland kwam.

Lees het hele verhaal met de onderwijzers in de Eendrachtbode van 27 juni. 

Meer berichten