Logo eendrachtbode.nl

Kunstenaars openen ateliers en nieuwe expositie

Van 10 juli tot en met 16 augustus exposeren vijf Thoolse kunstenaars hun werk in het atrium van het gemeentehuis in Tholen. De rode draad van de expositie is deze keer kleur: spetterende kleuren in verschillende schilderstijlen en materialen. De exposerende kunstenaars doen ook mee aan de Open Atelierroute, eerstvolgende is 6 juli, of op afspraak. De Open Atelierroute is van juni tot en met september elke eerste zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 16.30 uur.

De route is te vinden op www.cultuurpleintholen.nl. Het thema is deze keer 'water'. Iedereen heeft wel iets met water. Hier op Tholen is de binding met het water nog veel intenser. Het water is overal rond het eiland. Het beweegt met eb en vloed. Er is een continu spel van water, licht en kleur. Veel mensen vermaken zich graag op of langs het water. Water is daarom het thema van de tweede zaterdag van de OPEN atelierroute. Op zaterdag 6 juli openen verschillende kunstenaars weer hun deuren. 

Waterschaaltjes

Eén van de kunstenaars die zich laat inspireren door water is Mieke van Alphen uit Poortvliet. Zij is geboeid geraakt door de telkens veranderende kleuren van het water in de Oosterschelde. Zij maakt van stukjes gekleurd glas met behulp van een mal waterschaaltjes die in de oven samen worden gesmolten. Rianne van Duivenbode uit Oud-Vossemeer legt van alles vast wat in het water groeit of vaart door met plateel te schilderen op bord. Jolanda van Dam uit Sint-Annaland wordt vooral geboeid door de kleuren en structuren die ontstaan bij de beweging van eb en vloed waarbij slikken droogvallen of schorren nat worden. Dit legt zij vast in diverse kannen en vazen van keramiek. Deze kunstenaars leggen met hun werk het DNA van Tholen anno 2019 vast.

Glas

Wilt u graag zelf u handen uit de mouwen steken? Bij Mieke van Alphen kunt u zelf experimenteren met glasstukjes en uw eigen waterschaaltje van glas creëren. Bij Rianne van Duivenbode kunt u met een heel andere techniek aan de slag. Bij haar kan jong en oud gelliplate drukken. Dit is een druktechniek waarbij acrylverf wordt aangebracht op een ondergrond van siliconen. In de verf wordt een tekening gemaakt met een siliconenpen en kan er geëxperimenteerd worden met een waterspuit. 

Gemeentehuis

Bij de tentoonstelling in het gemeentehuis is ook informatie over de kunstenaars beschikbaar. De deelnemende kunstenaars zijn Josje Verton, Josien Molenaar, Victor van de Lande, Puck Meijer en Mieke van Alphen. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en op zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Meer berichten