Logo eendrachtbode.nl

Broers Thomas en Matthijs na vier jaar Calvijn eigen weg

De 45 geslaagde leerlingen van Calvijn College hebben dinsdagavond hun diploma's gekregen. Iedereen had zich netjes uitgedost voor dit moment, waarop ze hun middelbare schooltijd in Tholen achter zich laten.

,,Eén leerling heeft het niet gehaald en eentje heeft niet eens examen gedaan. Vergeet niet dat het dus niet vanzelfsprekend is. Wij zijn als school in elk geval dankbaar voor deze oogst van de Heere", zegt directeur Peter Kunst. Het is zijn zestiende schooljaar als directeur en er is niet eerder zo'n hoog gemiddelde op het centraal examen Engels behaald. De 6,2 is het hoogste van alle locaties van het Calvijn College. ,,We hebben in het verleden daar problemen mee gehad, maar we hebben verbeteringen doorgevoerd. Daar plukken we nu de vruchten van."

Architect

De tweelingbroers Thomas en Matthijs Meijboom zijn ook geslaagd. Ze hebben nog ieder jaar in dezelfde klas gezeten. Eerst twee jaar op de havo en de laatste twee jaar op de mavo. Ze hebben goed gescoord op hun eindexamen. Matthijs' laagste cijfers was een 6,7, dat van Thomas een 6. Matthijs gaat na de zomervakantie aan de slag op het Zoomvlietcollege in Roosendaal voor een opleiding tot applicatie- en mediaontwikkelaar. Thomas gaat verder op de middelbare school. Het wordt de havo op de Prins Maurits in Middelharnis. ,,Ik wil architect worden", zegt hij. Thomas heeft het al helemaal uitgestippeld. ,,Daarna wil ik hbo gaan doen en uiteindelijk universiteit." Of ze het Calvijn College gaan missen laten ze in het midden. Ze vinden het in elk geval een voordeel dat de school niet zo groot is en dat je daardoor iedereen zo'n beetje wel kent.

Meer berichten