Logo eendrachtbode.nl

Kees de Koning 40 jaar bij de Eendrachtbode

Kees de Koning heeft de primeur. Hij is met 40 jaar de langstzittende medewerker van de Eendrachtbode. Aangenomen als administratief medewerker merkte hij al snel dat zijn kwaliteiten en interesse bij de redactie liggen. Want het vastleggen van feiten is iets wat hij ook in zijn vrije tijd graag doet.

Behalve directeur/hoofdredacteur Wim Heijboer heeft niemand er zoveel Eendrachtbode-dienstjaren opzitten als Kees de Koning. De 62-jarige Vossemeerder kwam veertig jaar geleden vers van de lerarenopleiding aan het Moller instituut in Tilburg, maar het vak was toch niet aan hem besteed. Dat bleek tijdens de stages.

Hij weet nog dat hij solliciteerde op de functie voor administratief medewerker. ,,Het was in de tijd van de opening van het uitgebreide gemeentehuis in Sint-Maartensdijk. Wim was daar naartoe voor een verslag, waardoor ik het gesprek alleen met zijn vader Briël had. Ik weet nog dat hij twijfelde omdat hij zich afvroeg of ik niet te hoog opgeleid zou zijn." De Koning kreeg het voordeel van de twijfel. Gezien het dienstverband is dat een goede keuze gebleken. Als er iemand veel over (de geschiedenis van) Tholen weet, dan is hij het wel. Altijd handig op een krantenredactie.

Lees het hele verhaal met onze medewerker Kees de Koning in de Eendrachtbode van 4 juli. 

Meer berichten