Logo eendrachtbode.nl

Oud-wethouder Kees van Dis is nu buschauffeur

Busreizigers kunnen tegenwoordig door een oud-wethouder van A naar B worden gereden. De 63-jarige Kees van Dis uit Tholen geniet van de vrijheid die hij als buschauffeur ervaart. ,,En ik heb altijd al wel een grote machine willen besturen."

Het is een rustigere baan dan het wethouderschap. ,,Dit is genieten", zegt hij terwijl hij in de Connexxionbus over de dijk van Stavenisse richting Sint-Annaland rijdt. ,,Ik moet alleen wel wennen aan de onregelmatige werktijden. Vroeger was het van negen tot vijf en 's avonds, maar nu moet ik soms om kwart voor vijf mijn bed uit of juist pas 's avonds om zes uur beginnen."

Op de bus rijdt hij via uitzendbureau Randstad voor 24-32 uur in de week. Als hij op maandag begint, is het nog een verrassing hoe zijn dienst er de week erna uitziet. Van Dis heeft twaalf jaar namens het CDA een zetel gehad in het college van b. en w. van de gemeente Tholen. Hij stopte vorig jaar na de verkiezingen. Ook heeft hij sinds 1979 in het onderwijs gewerkt. Van wethouder naar buschauffeur, dat lijkt een stapje terug. ,,Elke zeven à acht jaar ben ik van functie gewisseld. Ik vond het toen op mijn 62e nog wel tijd voor iets nieuws en het rijden op een grote machine heeft me altijd wel getrokken."

Lees het hele verhaal met Kees van Dis in de Eendrachtbode van 11 juli. 

Meer berichten