Logo eendrachtbode.nl

Tholenaren lopen de Nijmeegse Vierdaagse

De Vierdaagse in Nijmegen is in volle gang. Natuurlijk ook met diverse Thoolse deelnemers. De redacties prak met Niels van den Berge en Jan van Tiggele. Niels loopt dit jaar met een speciaal doel: om geld in te zamelen voor het Diabetesfonds.

Coranda Roovers, het nichtje van Niels, overleed in mei dit jaar heel onverwacht, een dag voor haar 27e verjaardag. Ze stierf aan de gevolgen van diabetes. ,,Ze was heel actief, heel sportief ook", zegt Niels. ,,Co was sterk en dapper en haalde alles uit het leven. Dat natuurlijk veel te kort was…" Niels komt ook uit Tholen, al woont hij tegenwoordig in Scheveningen. ,,Mijn ouders wonen nog wel in Tholen, dus ik kom daar nog heel vaak." Coranda werkte in de bediening bij Hof van Holland.

Alles gaat pijn doen

Het is de tweede keer dat Niels de Vierdaagse loopt. Als we hem spreken, heeft hij net de eerste dag achter de rug. ,,We hebben 52 kilometer gelopen vandaag. Het ging heel prima, maar ik heb het al eerder gelopen en weet dus wat me te wachten staat. De leuke dingen, maar ook de minder leuke. Want op dag 2, en zéker op dag 3, gaat alles toch wel pijn doen. Je voeten, je benen… Maar los van dat is het een mooie ervaring. En dit jaar is het nog specialer, omdat ik voor Coranda loop." Jan van Tiggelen uit Poortvliet loopt al voor de dertiende keer mee. ,,Ik heb wel wat blaren", zegt hij na afloop van de tweede dag. ,,Die heb ik de eerste dag opgelopen en daar had ik nu wel wat last van. Maar daar loop je doorheen. Het is tenslotte al mijn dertiende keer, dat komt ook dit jaar wel goed."

Altijd samen

Hij loopt samen met Rien Konings, ook uit Poortvliet. ,,Alles wat we lopen, lopen we samen. Maar hier komen we natuurlijk ook veel andere mensen tegen. Veel deelnemers uit Tholen ook. Op een gegeven moment ken je die allemaal. Zo lopen er bijvoorbeeld twee bij van de politie, die zijn we tot nu toe iedere dag tegengekomen. Soms maken we onderweg een praatje, maar vaak lopen andere wandelaars sneller of langzamer dan wij. En je tempo aanpassen, dat gaat niet. Je moet wel je eigen tempo kunnen lopen." Hij geniet van alle gezelligheid. ,,We slapen al zeven jaar bij dezelfde mensen in Nijmegen, dat zijn echt vrienden geworden."

Meer berichten