Logo eendrachtbode.nl

Panelen Ceresweg leveren in december stroom

Er wordt hard gewerkt aan het zonnepark aan de Ceresweg in Tholen. Energieleveraar Eneco is momenteel bezig met het plaatsen van de onderconstructie voor de zonnepanelen.

De zonnepanelen zelf worden volgens planning in september geplaatst. Eind november wordt vervolgens de netaansluiting door de netbeheerder gereed gemaakt. Als alles volgens plan verloopt kan het park dan in december stroom gaan leveren aan het net. Er komen 60.000 panelen op ongeveer zeventien hectare grond. De verwachte opbrengst is ongeveer 16 gigawattuur. Met die opbrengst kunnen ongeveer 4000 huishoudens een jaar lang van groene stroom worden voorzien. Het park zal aan het zicht onttrokken worden door een groenstrook van 3,5 meter en een haag.

Niet alle omwonenden zijn blij met de komst van het zonnepark; zij vinden dat de parken het landschap verpesten en daardoor het toerisme niet bevorderen. In 2017 wilde de gemeente nog graag meer zonneparken, maar middels een raadsbesluit van 4 april dit jaar heeft de gemeenteraad besloten dat nieuwe aanvragen voor omgevingsvergunningen voor zonneparken niet in het gemeentelijk beleid passen. Er is een tijdelijke stop op de aanleg van zonneparken tot er een nieuw beleid is vastgesteld. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 18 juli. 

Meer berichten