Logo eendrachtbode.nl
Vincent Bosch (midden) in de Thoolse gemeenteraad.
Vincent Bosch (midden) in de Thoolse gemeenteraad.

Vincent Bosch gaat 'sjoemelfactuur' website PVV-Tholen terugbetalen

De PVV-Zeeland heeft inderdaad met gemeenschapsgeld gefraudeerd. Dat blijkt uit onderzoek door accountantskantoor KMPG in opdracht van commissaris van de koning Han Polman. Vincent Bosch uit Poortvliet krijgt daarmee gelijk. Die publiceerde eerder dit jaar een manifest waarin hij zijn voormalig fractievoorzitter beschuldigde van wanpraktijken. Bosch gaat wel een factuur waarmee geknoeid was voor de aanmaak van de website van PVV-Tholen uit eigen zak terugbetalen. 

De factuur is voor het bouwen van de website van PVV-Tholen. Een bedrag van 816,75 euro. Die is met geld voor de provinciale PVV-fractie betaald in opdracht van Peter van Dijk, maar met medeweten van Bosch. ,,Daarom betaal ik die terug. Het was in opdracht van Van Dijk. Hij heeft die factuur ten laste van het fractiebudget gelegd. Verder heb ik een schoon geweten." 

Bosch is behalve PVV-statenlid ook fractievoorzitter van de PVV in de Thoolse gemeenteraad. 

Wilders kon niet kiezen

Bosch en Van Dijk zitten sinds hun ruzie in april allebei als aparte PVV-fractie in de provinciale staten van Zeeland. Dit omdat Geert Wilders geen keuze kon maken tussen de twee. 

Commissaris Polman zegt dat hij verwacht dat de betrokkenen van de PVV hun verantwoordelijkheid nemen. 

Meer in de Eendrachtbode van 25 juli. 

Meer berichten