Logo eendrachtbode.nl

Tattoo Wiepkje Vroegop speciaal voor haar twee zoons

Sinds een jaar heeft Wiepkje Vroegop uit Oud-Vossemeer een tattoo op haar arm. Twee open hartjes. ,,Voor mijn twee zoons. Om aan te geven dat mijn hart nog altijd voor hen openstaat, ook al heb ik ze al heel lang niet meer gezien."

Het verhaal van haar tattoo is een verdrietig verhaal, waarschuwt ze voor het gesprek begint. Want dat ze geen contact heeft met haar kinderen doet pijn. ,,Een collega en tevens vriendin van mij heeft ook twee kinderen, die komen af en toe even op ons werk langs om met hun moeder te kletsen. Dat raakt me. Mijn oudste zoon heb ik al meer dan een half jaar niet gezien, en mijn jongste al drie jaar niet."

Van Meppel naar Oud-Vossemeer

Wiepkje komt uit Meppel. Daar woont, werkt en trouwt ze. In 2001 gaat ze scheiden van haar toenmalige echtgenoot. Het wordt een vechtscheiding. ,,Mijn ex heeft me het leven nog jarenlang zuur gemaakt", verzucht ze. ,,Stonden we aan de voordeur ruzie te maken. Dat was natuurlijk niet goed voor de kinderen." Na een tijdje ontmoet Wiepkje via internet een leuke man. Uit Tholen. ,,Eerst hebben we een half jaar alleen telefonisch en online contact gehad, tot we de stoute schoenen aantrokken en een afspraakje maakten. Het klikte, maar ja, die afstand… Van Tholen naar Meppel is toch drie uur rijden."

'Wat doe ik?'

Ze besluiten elkaar niet meer te zien. ,,Ik weet nog dat ik hem weg zag rijden en dacht: 'Wat doe ik?' Maar ja, ik had daar twee kinderen en een baan, hij had net een nieuw huis in Oud-Vossemeer gekocht en een baan hier." Een tijd later komen ze weer in contact en besluiten er dan toch maar voor te gaan. Wiepkje verhuist naar Oud- Vossemeer. ,,Ik hield mijn huisje in Meppel aan, zodat de kinderen in het weekend makkelijker bij mij konden zijn. We hebben in die tijd heel wat heen en weer gereisd."

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 25 juli. 

Meer berichten