Logo eendrachtbode.nl

Dominique du Fossé ’Lotte was echt mijn schaduw’

Het kon eigenlijk ook niet anders dan dat Dominique du Fossé uit Poortvliet een tatoeage van één van haar honden zou laten zetten. Ze is gek op dieren. Ze houdt er zoveel van dat ze helemaal niets meer van een dier wil eten. De volgende tatoeage zal er dan ook eentje zijn waarmee ze laat zien dat ze veganist is.

Voor de tattoo van jack russel Lotte ging Dominique (47) naar Den Haag. ,,Al zat ze in Groningen, dan was ik er nog naartoe gegaan." De twintiger Mandy Denise staat bekend om haar expertise bij het zetten van portettatoeages van mens en dier. Het was een zit van 4,5 uur die onderbroken werd met een etenspauze. ,,Dat viel dus nog mee", zegt Dominique. Haar rechterschouder is er goed mee gevuld. Lotte heeft bij de nek edelweissjes. De artieste met de naald en inkt gebruikte een foto van de hond als voorbeeld. Pijn deed het in elk geval niet. Hetzelfde geldt voor de vier hondenpootjes die ze al eerder in Breda had laten zetten. ,,Helemaal niks", zegt ze. Dominique heeft niet veel op met naalden, maar die met inkt kon ze goed hebben. ,,Na 4,5 uur was ik wel blij dat het klaar was, maar het is iets moois voor het leven. Dat had ik er dus wel voor over."

Innige band 

Het is in september drie jaar geleden dat Lotte een plekje vond op Dominiques schouder. Het dier heeft niet voor niets voor altijd een plekje op haar lijf. Haar eerste hondje was ook een Jack Russel. Deze Fleur moest geopereerd worden, maar werd nooit meer wakker uit de narcose. Vermoedelijk doordat er te veel van het roesmiddel gebruikt was. Dominique had veel verdriet en wilde dat een nieuwe hond veel op Fleur zou lijken. Ze vond toen Lotte, die zelfs op dezelfde dag als Fleur was geboren. Weliswaar een jaar eerder, maar van dezelfde fokker. Volgens Dominique een voorbestemd lot. Vandaar de naam Lotte. Er ontstond een innige band. ,,Ze was echt mijn schaduw." Lotte volgde haar bazin overal. Als ze de kans kreeg, glipte ze zelfs mee naar de wc. ,,Ze was altijd bij me en nu nog steeds."

Lees het hele verhaal met Dominique du Fossé in de Eendrachtbode van 1 augustus. 

Meer berichten