Logo eendrachtbode.nl

Vossemeerders en gemeente bij rechter om uitbreiding Klaverveld

Bewoners van de omgeving Molenweg- Molenstraat-Onder de Molen in Oud-Vossemeer kwamen zaterdagochtend bijeen. ,,Al dertig jaar vragen we om een oplossing voor de verkeersproblemen hier. Nu, met de uitbreiding van Klaverveld, is de maat vol."

Vrachtverkeer en doorgaand verkeer zorgen in de buurt voor overlast en onveilige situaties, vinden Vincent van Bijnen en Hans Alphenaar. ,,Dertig jaar geleden vroegen we al om een oplossing voor verkeers-, lawaai- en trillingsproblemen", zegt Van Bijnen. ,,Bovendien is twaalf jaar geleden de uitbreiding van Klaverveld verboden door de Raad van State, omdat dat zou leiden tot toename van het verkeer in Onder de Molen en de Molenweg. Maar nu wordt daar toch gebouwd." Van Bijnen en Alphenaar hebben donderdag 22 augustus een gesprek met wethouder Hommel over deze kwestie en op 30 september staan ze in de rechtbank in Middelburg, om de uitbreiding stil te leggen zolang er geen duidelijkheid is over de verkeerssituatie.

Burgerlijke ongehoorzaamheid

Alphenaar is strijdbaar. ,,We kunnen wel afwachten en afwachten, maar dan gebeurt er niks. Het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Om de straat met onze auto's tijdelijk te blokkeren bijvoorbeeld." De aanwezige buurtbewoners hadden hier zaterdag wel oren naar. ,,Maar laten we eerst het gesprek met de wethouder maar even afwachten." Dat de situatie zorgelijk is, daar zijn ze het roerend over eens. ,,Als je in de tuin zit, kun je elkaar soms niet eens verstaan door het verkeerslawaai", licht Van Bijnen toe.

Net op tijd wegspringen

,,De straten zijn niet gebouwd op bussen en vrachtwagens. Maar het ergste vind ik, dat het heel onveilig is voor kinderen. Fietsers moeten regelmatig de stoep op vluchten en voor overstekende kinderen is het levensgevaarlijk." Dat de gemeente geen actie onderneemt, komt volgens hem omdat er (nog) geen ernstige ongelukken zijn gebeurd. ,,Tenminste niet op dit gedeelte. Als er een ongeluk gebeurt, verandert alles. Dan schrikt de gemeente wel wakker. Maar ja, daar willen we uiteraard ook niet op wachten." Marja van Bijnen is al eens aan een ongeluk ontsnapt. ,,Ik kwam uit de poort en kon nog net op tijd wegspringen voor een bus die over de stoep reed. Dat was schrikken, hoor." Ook haar buurvrouw maakt zich zorgen. ,,Veel jongelui gebruiken de weg hier als racebaan. Hard rijden en dan aan de handrem trekken om te spinnen. Levensgevaarlijk."

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 15 augustus. 

Meer berichten