Logo eendrachtbode.nl
Foto: Rien Burgers.

Meer jonge deelnemers bij fietsvierdaagse Tholen

Dit keer fietsen in totaal 75 deelnemers mee met de avondfietsvierdaagse van Tholen. ,,Het leuke is," zegt Anneke Verspuij van de organisatie, ,,dat er dit jaar ook diverse kinderen meedoen. De jongste is zelfs nog maar zes jaar, en er doen ook kinderen van acht en negen jaar mee."

De Huisvrouwen-Trim, die garant staat voor de organisatie van de avondfietsvierdaagse, is blij met de jonge aanwas. Anneke: ,,Heel leuk om hen te mogen begroeten. En zulke jonge kinderen die al vijftien kilometer fietsen: petje af. Echt heel knap."

Tegenwind

De fietsers konden kiezen uit routes van 15 en van 25 kilometer. Er wordt gefietst langs de Oosterschelde, door de polders en naar Halsteren. Hoewel de weersvoorspellingen voor de eerste twee dagen niet best waren, bleef het wel droog. ,,Al hadden we maandag flinke tegenwind." De eerste dagen verliepen zonder problemen. ,,Als het nodig is staat de fietsenwinkel uit Tholen klaar om banden te plakken of reparaties uit te voeren", vertelt Anneke. ,,Dat is echt een hele fijne gedachte: je weet toch maar nooit of mensen midden in de polder met stukken komen te staan. Gelukkig hebben we het tot nu toe niet nodig gehad." De fietstochten vertrekken dagelijks bij Hart van Tholen op de Markt in Tholen. Onderweg komen de deelnemers controleposten met verfrissingen tegen. Als deelnemers drie avonden meefietsen, krijgen zij vanavond de felbegeerde medaille mee naar huis.

Lees verder in de Eendrachtbode van 22 augustus. 

Meer berichten