Logo eendrachtbode.nl

Vonk tussen Ko en Annie Verhees sloeg 60 jaar geleden over op de kermis

Het was dinsdag een bijzondere dag voor Ko (86) en Annie (83) Verhees uit Oud- Vossemeer. Het echtpaar was toen exact zestig jaar geleden getrouwd. De vonk sloeg over op de Nieuw- Vossemeerse kermis. Vele 'rondjes rond het durp' later groeide de verkering uit tot een standvastig huwelijk.

Want rondjes om het dorp heen lopen, dat was wat de stelletjes toentertijd deden. ,,Het was allemaal nog strenger dan nu", vertelt Annie, die met haar meisjesnaam Verreijen heet. Met het rondje rond het dorp konden de jonge geliefden zich even lostrekken van het ouderlijk gezag. Ko was twintig toen ze verkering kregen. Annie drie jaar jonger. ,,Je ging dan lopen over de Thoolse dijk tot aan de Drie Zwaantjes. Dat deed iedereen zo'n beetje."

Pontje

Ko en Annie waren geen onbekenden van elkaar. Ze waren tenslotte allebei Vossemeerders en waren van katholieke huize. Dat betekende dezelfde kerk en lagere school, de Sint-Anthonius. Toch was het echt pas op de kermis van Nieuw-Vossemeer dat de vonk over sloeg, weet Ko nog. Ze dansten en dronken wat samen. De terugreis met het pontje over de Eendracht maakten ze voor het eerst echt samen. Een huwelijksaanzoek kunnen ze zich niet echt herinneren. ,,Vroeger dan bleef je bij elkaar en dan trouwde je", zegt Ko. De verkering duurde zes jaar. Op 20 augustus 1959 trouwden ze in het gemeentehuis, waar nu de Vier Verleidingen zit, en daarna nog in de kerk. ,,Het was heel erg warm", zegt Annie. Omdat 's ochtends beide ceremonies al achter de rug waren, begon het feest 's middags al. ,,Mijn moeder had het eten voor 's avonds gemaakt op een petroleumstelletje."

Lees het hele verhaal met Ko en Annie Verhees in de Eendrachtbode van 22 augustus. 

Meer berichten