Logo eendrachtbode.nl

Tjerry van der Zande had een tattoo van de keeper van Feyenoord

Tjerry van der Zande uit Oud- Vossemeer zette twintig jaar geleden een tattoo van Dudek, de keeper van Feyenoord op zijn schouder. Maar toen Dudek besloot naar Liverpool te vertrekken, was hij er helemaal klaar mee. ,,Ik ben onmiddellijk naar de tattoo-zaak gestapt om hem weg te laten laseren."

Eigenlijk was een tatoeage vroeger helemaal niet iets voor Tjerry. Maar zijn liefde voor de Rotterdamse voetbalclub was zo groot, dat hij 'Feyenoord' op zijn armen liet tatoeëren. Daar was het vast bij gebleven, als de bekende tatoeëerder Tattoo Bob uit Rotterdam niet op zoek was geweest naar mensen die een bijzondere tattoo wilde zetten. Bob had ruzie met zijn broer over het gebruik van de naam 'Tattoo Bob' en wilde wat extra publiciteit. Tjerry stond niet meteen vooraan. ,,Maar vrienden van me deden het ook, mijn toenmalige vriendin liet Julio Ricardo Cruz zetten. Dus koos ik, als keeper, voor Jerzy Dudek. Dat was in die tijd echt mijn idool." Zijn clubliefde in combinatie met de tatoeage leverden hem in het veld de bijnaam 'Dudek' op. ,,Van die naam kom ik nooit meer af. Zeker niet nu ik kinderen hier keeperstraining geef. Hoewel ik de tattoo allang niet meer heb, noemen ze me nog steeds zo."

Verbaasd

Tjerry was van plan om onder de tattoo de handtekening van Dudek te laten tatoeëren. ,,Ik had hem een brief gestuurd, en hij had beloofd de handtekening te komen zetten. Maar het duurde allemaal veel te lang. De tattooshop wilde er een heel mediacircus van maken." Voor het zover was, werd Dudek benaderd door Liverpool. ,,Uiteindelijk ging dat niet door, gelukkig. Maar op een gegeven moment zat ik in de auto, op weg naar huis door de Beneluxtunnel. Volgens mij was het een donderdag. Op het journaal van vier uur hoorde ik dat Dudek tóch naar Liverpool zou gaan. Ik ben meteen omgedraaid en terug naar Rotterdam gereden, naar de tattooshop, om de tatoeage weg te laten halen. Ze waren daar heel verbaasd. 'Meen je dat nou, weet je het wel zeker', vroegen ze. Maar ik was zo kwaad, ik had echt een kronkel in mijn hoofd. Die tattoo moest en zou er af. En wel meteen."

Blaren

Na enkele laserbehandelingen was de tattoo amper nog te zien. Laseren is bepaald niet pijnloos. ,,Lekker is anders", lacht Tjerry. ,,Na de eerste paar behandelingen zat ik op het strand, zei iemand: 'Getverderrie Tjerry'. Mijn schouder zat helemaal onder de blaren." Uiteindelijk kwam het helemaal goed. ,,Ze hebben het echt heel netjes gedaan. Ik heb er totaal geen litteken aan overgehouden."

Lees het hele verhaal met Tjerry van der Zande in de Eendrachtbode van 22 augustus. 

Meer berichten