Logo eendrachtbode.nl
Foto: Diana op den Brouw.
Foto: Diana op den Brouw.

Volgend jaar misschien dikke bandenrace in elk dorp

De Keetie van Oosten-Hage toertocht van zaterdag trok door het tegenvallende weer 'slechts' tachtig deelnemers. De organiserende stichting Fietsen op Tholen komt volgend jaar zeker weer terug en de ambities reiken verder. De dikkebandenrace van donderdag in Sint-Maartensdijk was een succes. Daarom zijn er plannen om volgend jaar misschien in elke kern zo'n race te organiseren, vertelt Roy Guequièrre van de stichting.  

De stichting had zaterdag eigenlijk rekening gehouden met zo'n driehonderd deelnemers. Daar was alles op ingericht. ,,Vorig jaar hadden we bij de eerste keer een onverwacht groot succes met zo'n 160 deelnemers", zegt Guequièrre.

Helaas in water gevallen

Ze hoopten dat te evenaren. ,,Helaas is het door de regen een beetje in het water gevallen. Organisatorisch gezien was het wel allemaal in orde, dus we zijn tevreden. Ook hebben we van de tachtig deelnemers veel positieve reacties gehad. Natuurlijk hadden we op meer deelnemers gehoopt, maar het weer heb je nu eenmaal niet in de hand." De stichting, die dit jaar is opgericht, heeft nog veel plannen voor 2020. Zo wil ze, gezien de animo, de dikke bandenrace uitrollen in andere kernen op het eiland. ,,Het was zo leuk om die veertig kinderen te zien gaan", vertelt Guequièrre. Hij ziet wel een soort klassement voor zich, eventueel een finale waar dan de snelste dikkebandenracer uit komt. ,,Maar dat is hardop denken."

Criterium

De Keetie van Oosten-Hage toertocht komt volgend jaar in elk geval weer terug. ,,We zijn erop gebrand om te laten zien wat we in huis hebben." Een droom van de stichtingsvoorzitter is dat er volgend jaar een echt wielercriterium aan wordt toegevoegd. ,,Dat je op de Markt van Sint-Maartensdijk dan echt een ambiance creëert waardoor mensen blijven hangen."

Meer berichten