Logo eendrachtbode.nl

Bungaloweigenaren slepen camping voor de rechter

De vereniging van bungaloweigenaren de Pluimpot heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenaren van camping de Zeeuwse Parel in Scherpenisse. De bungaloweigenaren mogen sinds enkele maanden hun gasten niet meer met de auto de camping op laten en voor het parkeren bij de ingang moet vijf euro worden betaald. Dat vinden ze niet eerlijk. ,,Dit is ons eigendom", zegt kaveleigenaar Rudi Wouters.

De zitting was dinsdag voor de civiele rechter van de rechtbank in Middelburg. Greenpoint, de bv achter de Zeeuwse Parel, heeft eerder dit jaar het vakantiepark gekocht dat ooit door de familie Zwikker als de Pluimpot is begonnen. Met de overname werd ook de naam veranderd: het heet sindsdien de Zeeuwse Parel. In een eerdere uitgave van deze krant zei Eva Rosenbaum van Greenpoint dat ze de camping een flinke opknapbeurt gingen geven. ,,Het moet hier geen tweede Fort Oranje worden", zei ze toen.

Om te willen voorkomen dat de Zeeuws Parel op de beruchte en daardoor ontruimde camping in Noord- Brabant zou gaan lijken, heeft de camping bij Scherpenisse een strenger 'deurbeleid' ingevoerd. Voorheen kon 'iedereen' op en af de camping rijden met de auto. Nu geldt er voor alle campinggasten een maximum van twee auto's per bungalow of chalet.

De rechter doet 10 september uitspraak. 

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 29 augustus. 

Meer berichten