Logo eendrachtbode.nl

Eline Snoei vond na moeilijke periode in jeugd weer geluk

Eline Snoei woont graag aan de rand van Poortvliet met haar man en vier kinderen. Men zou haar kunnen kennen haar als doktersassistente in Tholen-stad. Ze heeft verdrietige zaken meegemaakt in haar leven, maar vond steun in haar geloof. Ze voelt zich inmiddels echt thuis in Zeeland.

In Tholen begon ze in de praktijk in het oude schoolgebouw van de voormalige huishoudschool maar maakte daar weldra de verhuizing mee naar het moderne verzorgingscentrum De Vliethof. Elf jaar zou ze daar werken. ,,Het werk is veelomvattend maar het mooiste vond ik altijd het contact met de mensen zodat je er voor hen kon zijn. Verder was er veel administratief werk bij zoals het verzorgen van de recepten naar de apotheek, het maken van afspraken, het bedienen van de telefoon maar ook hulpverlening bij artsen bij wondbehandeling en andere kleine medische zaken." Het werk ging wel steeds meer van haar vragen en ze moest voortdurend mee met de altijd weer doorgaande vernieuwingen. De reden dat ze stopte was echter haar groeiende gezin.

Huwelijk en gezin

In de vriendengroep waar Eline veel mee optrok, zat ook een jongen uit Poortvliet. Het was Adriaan Snoei en al spoedig klikte het tussen hen. ,,We hadden vier jaar verkering en Adriaan was mijn eerste en enige echte liefde en dat is altijd zo gebleven. We trouwden in 2008. Het huwelijk werd gesloten in het oude stadhuis in Tholen en daarna kerkelijk bevestigd door dominee Van Kooten uit Scherpenisse. Ze gingen wonen in de Stoofstraat in Poortvliet. ,,Adriaan heeft het huis met familie, vrienden en kennissen helemaal zelf gebouwd. Hij is dan ook timmerman en op zaterdag verkoopt hij groenten en fruit op de markt in Rotterdam. Het fruit en de groenten haalt hij zo veel mogelijk hier op het eiland Tholen." Ze hebben vier kinderen.

Lees het hele verhaal met Eline Snoei in de Eendrachtbode van 29 augustus. 

Meer berichten