Logo eendrachtbode.nl

Rick Molenaar uit Vossemeer is gesteld op zijn vrijheid

De 24-jarige Rick Molenaar groeide op in Tholen en verhuisde later naar Oud-Vossemeer. Hij is van jongs af te vinden op het water, en weg van alles wat met techniek te maken heeft. Als huisdier heeft hij een hond en hij rijdt graag op zijn motor. Als zzp'er is hij vooral technisch bezig en verder is hij sinds kort duiker bij de brandweer van Tholen.

Als het maar even kan, is Rick op het water te vinden. Hij is inmiddels aan zijn tweede jacht toegekomen dat in de haven van Tholen ligt. In de zomer is hij alleen thuis om te douchen en zijn kleren schoon te maken. Ook slapen doet hij gewoon op zijn boot. Behalve op het Veerse Meer, vaart hij nu ook op de Oosterschelde en de Grevelingen. Een andere hobby van hem is rijden op de motor. Meestal doet hij dat alleen. ,,Dan kom ik lekker tot rust.'' Sinds enkele jaren woont Rick zelfstandig in een huis in Oud-Vossemeer. Voor de gezelligheid heeft hij een hond die overal met hem mee gaat. Rick heeft het prima naar zijn zin in het dorp. ,,Het is hier echt gezellig. Iedereen leeft met je mee. Er is nog een echte dorpssfeer en het verenigingsleven bloeit. Altijd is er wel wat te doen. Halloween en carnaval wordt hier gewoon gehouden. Bovendien is het rustig en kan ik hier helemaal mezelf zijn."

Brandweerduiker

Sinds 2017 is Rick lid van de vrijwillige brandweer in Tholen. ,,Na het behalen van mijn duikbrevet ben ik in opleiding gegaan voor reddingsduiker. Inmiddels heb ik dat brevet ook, en de eerste ervaringen zijn best wel heftig. Je weet natuurlijk dat je met lijken te maken krijgt, maar het is wel even wennen." Verder wil Rick graag open zijn naar iedereen. ,,Ik ben een echte flierefluiter die heel erg op zijn vrijheid is gesteld."

Lees het hele verhaal met Rick Molenaar in de Eendrachtbode van 5 september. 

Meer berichten