Logo eendrachtbode.nl

Jubilerende wandelvierdaagse Tholen trekt 300 deelnemers

De 25e wandelvierdaagse in Tholen trok deze week ruim driehonderd deelnemers. ,,Daar zijn we echt heel blij mee", zegt Thea Niemantsverdriet. ,,Dat is het dubbele van vorig jaar." Zij nam samen met een vriendin de organisatie op zich toen wandelsportclub Vosmeer ermee stopte.

De voorinschrijving verliep via de scholen. ,,Zonder hen was ons dit nooit gelukt", verzucht Thea. ,,Alleen al bij de voorinschrijving schreven zich 254 deelnemers in." Ze is heel bij met alle medewerking die ze ontving. ,,De scholen, sponsoren, mensen langs de route die stempelpost wilden zijn. Iemand bood zomaar aan om alle routes uit te printen, Concordia speelt donderdag tijdens de slotavond. Al dat enthousiasme was zó fijn." Wandelaars konden kiezen uit routes van 3, 5 en 10 kilometer. ,,Die van 3 kilometer is nieuw, speciaal voor jonge kinderen, ouderen en mensen met een beperking. Bewoners van Ten Anker lopen deze route, dat is echt heel leuk."

In september

Ook van de deelnemers kreeg ze uitsluitend positieve reacties. ,,In voorgaande jaren werd de wandelvierdaagse voor de zomervakantie gehouden. Wij kozen voor september en daar is iedereen heel tevreden over." Luna (10) en Demi (7) Visser van basisschool Ter Tolne lopen in ieder geval met veel plezier mee. Allebei al voor de derde keer. ,,En we hebben er heel veel zin in!" Lisanne Bastiaanse loopt voor de eerste keer mee. ,,Ik woon nu negen jaar in Tholen en het leek me wel gezellig. Met mijn hond Tara loop ik toch al iedere dag, en bovendien is Tara dol op mensenmenigtes. Dus dit is een ideaal uitje voor haar en zelf vind ik het ook gezellig."

Volgend jaar

De organisatie verheugt zich vooral op de laatste dag. ,,Alle deelnemers krijgen dan een ijsje bij de molen, er is muziek in de stad. Daar verzamelen we op de Markt en van daaruit lopen we terug naar Meulvliet, waar iedereen nog een aandenken krijg. Dat wordt vast supergezellig." Hoewel Thea in eerste instantie het evenement maar eenmalig wilde organiseren, denkt ze nu al over volgend jaar ,,Waarschijnlijk organiseren we het dan weer. De eerste keer was veel werk, maar nu ligt er al een draaiboek. En het is heel fijn dit voor Tholen te kunnen behouden."

Meer berichten