Logo eendrachtbode.nl

Derde auto als oplossing na rechtszaak Zeeuwse Parel

Bungaloweigenaren op camping de Zeeuwse Parel kunnen tegen betaling van vijftig euro borg een derde auto bij hun woning laten. Dat is de uitkomst van het kort geding tussen de bungaloweigenaren en de camping. De bungaloweigenaren sleepten Greenpoint bv, eigenaar van de Zeeuwse Parel, voor de rechter omdat ze plots niet meer dan twee auto's bij hun huisje konden zetten.

Ze wilden ook hun gasten met de auto tot aan de bungalow kunnen laten rijden. Dit vooral omdat ze eigenaar zijn van de kavel en de bungalow. De rechter vindt de handreiking van Greenpoint om een derde auto toe te laten een goede oplossing. Sommige bungalows zijn al tientallen jaren in eigendom. Greenpoint heeft vorig jaar de camping gekocht en heeft het 'deurbeleid' aangescherpt.

Eerder konden auto's tamelijk ongehinderd op en af het campingterrein rijden. Iedere bezoeker kon namelijk zonder moeilijkheden muntjes krijgen om in en uit te rijden. Dat moest klaar zijn, vond Greenpoint. Ze liet bij de ingang een parkeerterrein aanleggen. Vakantiegangers of bungaloweigenaren mogen nu niet meer dan twee auto's bij hun huisje hebben staan. Bezoekers moeten dan bij de ingang parkeren en naar het huisje lopen. De uitkomst van de rechtszaak is dat er nu een derde auto het terrein op mag. Dat kan met een extra pasje waar vijftig euro borg voor moet worden betaald.

Lees meer in de Eendrachtbode van 12 september. 

Meer berichten