Logo eendrachtbode.nl
Foto: 112 Markiezaten

Politiek bemoeit zich met ongelukken Oud-Vossemeersedijk

Dat er binnen een week zeven ongevallen zijn gebeurd op de Oud-Vossemeersedijk kan volgens Tommy van Rumund uit Tholen geen toeval zijn. Hij wil samen met de zes andere slachtoffers de provincie aansprakelijk stellen. Die is namelijk eigenaar van de weg. De VVD-statenfractie heeft er vragen over gesteld aan gedeputeerde staten. 

Nicole Heerkens en Daniëlle de Clerck van de VVD willen onder andere van gedeputeerde staten weten hoeveel ongelukken er de afgelopen drie jaar zijn gebeurd op de weg en wat de staat van het asfalt op de weg is. 

Aansprakelijk stellen

Van Rummund vloog zelf in de nacht van maandag op dinsdag uit de bocht bij de dijk. Hij was de zevende. Via facebook heeft hij de andere slachtoffers gevonden en hij wil gezamenlijk de wegeigenaar, de provincie, aansprakelijk stellen voor hun schade. 

Niet vier, maar zeven ongelukken

In de Eendrachtbode van 3 oktober staat dat er de afgelopen week maar vier ongevallen zijn geweest op de dijk, maar dat blijken er meer te zijn. Er zijn niet voor ieder ongeval hulpdiensten ingeschakeld en daarom waren ze bij de politie niet bekend.

Meer in de Eendrachtbode van 10 oktober. 

Meer berichten