Logo eendrachtbode.nl

Ad van Gorsel geniet van thuiskomen in Vossemeer

Ad van Gorsel is geboren en getogen in Oud-Vossemeer en haalde ook zijn vrouw erheen. Ze zijn niet van plan er nog ooit weg te gaan. Ad heeft veel verschillende soorten werk gedaan en zit nu tot zijn eigen verbazing op kantoor, terwijl hij altijd met zijn handen werkte.

Op de lagere school had Ad het veel meer naar zijn zin. Vooral aan meester Biesheuvel denkt hij nog met plezier terug. ,,Het was een vriendelijke en eerlijke man. Echt een oprecht christen. De School met de Bijbel had in die tijd nog 120 leerlingen, die verdeeld waren over zes klassen in drie lokalen. ,,Er zaten zeker 30 kinderen in het lokaal en ik deed het liefst gym, handenarbeid, aardrijkskunde en geschiedenis. Het allermooiste waren de zwemlessen. We gingen dan met de fiets naar het pontje, staken over naar Nieuw-Vossemeer en daar leerden we zwemmen in het zwembad bij het kanaal."

Ad had een konijn, speelde op de schorren en haalde daar ook lamsoor en zeekraal vandaan. Zijn broer Bram was timmerman en dat wilde Ad ook wel. Ad ging daarom naar de LTS in Sint- Maartensdijk. Met de fiets, maar dat beviel hem slecht. Dus op zijn dertiende jaar reed hij er al op een brommertje heen. Dat hield hij vol tot vier weken voor zijn zestiende jaar en toen werd hij toch nog gepakt door de politie.

Intussen had Ad het prima naar zin op school, omdat hij helemaal opleefde bij de praktijkvakken. In het derde jaar deed hij tegelijk de theorie van de vierde klas erbij, zodat hij op vijftienjarige leeftijd al aan het werk kon. In zijn vrije tijd was Ad in die jaren erg actief: tafeltennissen, zagers steken, uien rooien en nog meer meehelpen op het land van zijn vader. Twee dingen staan nog goed in zijn herinnering: één keer liep hij boos naar huis toen zijn broers hem pestten op het land en één keer gooide hij een aardappel in de bek van een kwade stier die hierdoor bijna stikte.

Lees het hele verhaal met Ad van Gorsel in de Eendrachtbode van 10 oktober. 

Meer berichten