Logo eendrachtbode.nl

Bij jubilerend Eegedima staat gezelligheid voorop

De officiële datum van het 50-jarig bestaan was 3 oktober, maar in augustus werd er al een feestje gevierd bij tennisvereniging Eegedima uit Tholen. Voorzitter Patrick de Block: ,,Bij het 45-jarig bestaan hebben we al flink uitgepakt, dus nu hebben we wat rustiger aan gedaan."

Vijftig jaar geleden namen vier meiden het initiatief om een tennisvereniging te beginnen op Tholen: Eelke en Georgette Meijlink, Diana Schot en Marijke Deurloo. De eerste letters van hun namen vormen de naam van de club. ,,Ze begonnen hier met één baan", vertelt Emiel van Dongen. ,,Al snel werd het uitgebreid naar twee en nu hebben we vier banen."

In het begin was het vooral een gezelligheidsvereniging, weet hij. ,,Maar later werd het meer prestatiegericht. We hadden een paar spelers die op redelijk hoog niveau speelden, zelfs bij de ZTC (Zeeuwse Tennis Combinatie). Die trainden hier op vrijdag. Inmiddels is dat weer verwaterd. Momenteel hebben we een prima combi van gezelligheid en competitie." Het enthousiasme binnen een vereniging staat en valt met de trainer, vinden Emiel en Patrick. ,,Aan Kees Lindhout hebben we echt een goede trainer. Hij kan de leden ontzettend enthousiasmeren en je ziet dat de vereniging echt weer in de lift zit."

Lid van 81 pas gestopt

Eegedima telt ruim tweehonderd leden, waaronder veel jeugd. De tegenstanders van de club zitten vooral in West-Brabant. ,,Vroeger speelden we vooral tegen Zeeuwse clubs, maar dan moest je toch vaak ver weg. Voor een wedstrijd in Sas van Gent gingen we bijvoorbeeld 's morgens om zeven uur weg en waren we 's avonds om acht uur terug. Daarom hebben we bij de bond gevraagd of we ons bij Brabant mochten aansluiten. Net over de brug zitten al heel wat tennisverenigingen." Het oudste lid van Eegedima is 78 jaar, het jongste 5. ,,Tennis is een sport die iedereen kan beoefenen, jong en oud", zegt Patrick. ,,Onlangs is een lid van 81 gestopt. Je kunt tot op late leeftijd blijven tennissen en zoals we allemaal weten: bewegen is gezond." Dat de vereniging veel jeugdleden telt, is volgens hem vooral te danken aan de actieve jeugdcommissie. ,,Die stoppen daar enorm veel energie in."

Lees meer over het jubileum van Eegedima in de Eendrachtbode van 11 oktober. 

Meer berichten