Logo eendrachtbode.nl
De ambulance bij een ongeval op de Ten Ankerweg in Tholen.
De ambulance bij een ongeval op de Ten Ankerweg in Tholen.

Ambulancepost blijft voorlopig in Poortvliet

De ambulancepost voor Tholen blijft voorlopig in Poortvliet. Het Witte Kruis gaat als tijdelijke oplossing ruimte huren op het parkeerterrein bij de dierenartsenpraktijk in de Stoofstraat. De organisatie is intussen op zoek naar een plek om een volledig nieuwe post te bouwen.

De standplaats voor ambulance zit nu op het terrein van Woonboulevard Poortvliet. Hoewel het contract nog tot volgend jaar oktober loopt, voldoet die accommodatie niet meer aan de eisen van het Witte Kruis. Het is al langer bekend dat de organisatie rondkijkt voor een alternatieve locatie. Eind januari 2011 is de post van Sint-Maartensdijk naar Poortvliet verhuisd. Dat stuitte op verzet. Men vreesde voor langere aanrijtijden.

Eind september is er een informatieavond voor de buren in de Stoofstraat georganiseerd. Het ambulancepersoneel kan slapen in een appartement dat grenst aan de dierenartsenpraktijk. Het Witte Kruis huurt daarnaast een garagebox op het terrein die gebruikt wordt als opslag. De ambulance zelf blijft voorlopig buiten staan omdat die te hoog is voor de garage. Ondertussen is het Witte Kruis al bezig met de locatie voor het bouwen van de nieuwe post. Of dat ook in Poortvliet zal zijn, wil regiomanager Christine Francke niet kwijt. ,,De handtekeningen zijn nog niet gezet, dus we gaan daar niet over communiceren."

Meer in de Eendrachtbode van 17 oktober. 

Meer berichten