Logo eendrachtbode.nl

Chris en Anke treden op in Kunstkamer Scherpenisse

Hoe typeer je de muziek van het duo Anke en Chris? ,,Luisterliedjes", zegt Anke Dazler beslist. ,,Vooral Nederlandstalig, maar er komen ook andere talen voorbij. Het mag beslist niet saai worden." Zaterdag (morgen) treden Chris Dusink en Anke om half negen op in de Kunstkamer in Scherpenisse.

Het had niet veel gescheeld of Chris en Anke Dazler hadden helemaal niet samen gespeeld. Anke was op zoek naar een gitaarleraar en kwam bij Chris terecht. Maar die was eigenlijk net van plan om te stoppen met lesgeven. ,,De mentaliteit van kinderen is niet meer zoals vroeger", verzucht hij. ,,Mij moesten ze de gitaar afpakken, omdat ik anders te slecht presteerde op school. Maar tegenwoordig vinden kinderen het al teveel moeite om te oefenen."

Slaapliedje

Voor Anke maakte hij echter een uitzondering. Als lesmateriaal gaf hij haar muziek, die hij zelf geschreven had en nog ergens in een la lag. ,,Voor ik het wist, had zij er teksten op gemaakt. Dat was even wennen, want de teksten hadden niks te maken met wat ik in mijn hoofd had. Zo had ik bijvoorbeeld een slaapliedje geschreven, schreef zij er een tekst op over vluchtelingen." Maar toch: de teksten bevielen Chris wel, en samen met zijn gitaarmuziek klonk het toch best heel aardig. Een nieuw duo was geboren.

Mozart op ukelele

Anke schrijft vooral Nederlandstalige teksten. ,,Nu kan dat weer. Er is een tijd geweest dat niemand Nederlandstalig wilde horen, maar tegenwoordig vinden mensen dat weer leuk. We brengen ook nummers in het Frans, Duits, Engels en Roemeens, want we willen voorkomen dat het saai wordt. We hebben zelfs een nummer in het Fries en zijn bezig aan een stukje Mozart. Chris speelt dat op ukelele, zo mooi."

Intieme setting

Ze kijken dan ook uit naar hun optreden in de Kunstkamer, zaterdag 19 oktober. ,,Een kleine, intieme setting, dat is perfect voor onze liedjes. Bovendien is het heel bijzonder dat we in Scherpenisse iets als de Kunstkamer hebben. Daar geven we graag wat meer ruchtbaarheid aan." Ook Martin Hoevenaars van Kunstkamer Holland Huis is blij met het optreden van Anke en Chris. ,,Pas hadden we de Amerikaanse gitarist Jimmy Robinson. Heel bijzonder. Maar ik vind het ook fijn om mensen van hier een podium te kunnen bieden. En Chris en Anke zijn echt goed."

Meer berichten