Logo eendrachtbode.nl

Renovatie zwembad Haestinge doorgeschoven naar 2021

Zwembad Haestinge wordt in elk geval pas na het zwemseizoen in 2021 opgeknapt. De renovatie is daarmee weer een jaar vertraagd. Uit een startnotitie blijkt dat de optie wordt opengehouden om een nieuw bassin te bouwen achter dorpshuis Haestinge en dus het zwembad te verplaatsen. 

,,We hebben samen met de Dorpstafel en de ondernemersvereniging een startnotitie gemaakt", zegt wethouder Frank Hommel. In april van dit jaar heeft de gemeenteraad gekozen om Haestinge sober te renoveren voor 1,5 miljoen euro. Het was toen de bedoeling om het bad na het zwemseizoen in 2020 aan te pakken, maar dat is nu dus een jaar uitgesteld. ,,We hadden al gewaarschuwd dat het vertraagd zou kunnen worden", vertelt Hommel.

Achter nieuwe Haestinge

In de startnotitie worden nog veel opties opengehouden. Daarin wordt de vraag gesteld of een renovatie op de huidige locatie wel zinvol is als blijkt dat alles opnieuw gebouwd moet worden en uiteindelijk alleen het bassin gerenoveerd kan worden. ,,Een studie naar een combinatie met het nieuwe sport- en gemeenschapscentrum Haestinge ligt dan voor de hand. In deze accommodatie zijn al groepskleedruimten en een horecaruimte aanwezig", staat in het document.

Meer berichten