Logo eendrachtbode.nl
De Dorpsgemeenschap Sint-Annaland trapte woensdag alvast af voor het programma van volgend jaar. Er was een activiteit voor kinderen van de twee basisscholen.
Vrijwilligers van de Dorpsgemeenschap hebben ’s morgens vroeg tasjes met daarin slingers, ballonnen en bloembollen opgehangen aan alle huisdeuren. Het idee is
om de bollen te poten zodat de bloemen volgend jaar groeien. De slingers zijn om volgend jaar mei de straten te versieren.
De Dorpsgemeenschap Sint-Annaland trapte woensdag alvast af voor het programma van volgend jaar. Er was een activiteit voor kinderen van de twee basisscholen. Vrijwilligers van de Dorpsgemeenschap hebben ’s morgens vroeg tasjes met daarin slingers, ballonnen en bloembollen opgehangen aan alle huisdeuren. Het idee is om de bollen te poten zodat de bloemen volgend jaar groeien. De slingers zijn om volgend jaar mei de straten te versieren.

Ruim 50.000 euro subsidie voor bevrijdingsvieringen

De subsidie vloeit rijkelijk voor initiatieven rondom het vieren van 75 jaar bevrijding. Stichting Tholen Sterk krijgt een bedrag van 35.000 euro om volgend jaar de Havendagen en de bevrijdingsactiviteiten te organiseren. Voor de Stichting Dorpsgemeenschap Sint-Annaland stelt het college 18.000 euro subsidie beschikbaar. Het grootste gedeelte van de bedragen komt uit het stimuleringsfonds samenleven.

Het bedrag voor Tholen Sterk komt van verschillende potjes. 20.000 euro uit het stimuleringsfonds samenleven, 5000 euro uit het budget voor Lokale Educatie Agenda en 5000 euro cultuursubsidie. Van de resterende 5000 euro is de organisatie nog niet zeker. Die zou namelijk via de regeling voor culturele regioarrangementen van de provincie moeten komen. ,,Dat is dus onder voorbehoud", zegt wethouder Frank Hommel.

'Mooie initiatieven'

In Sint-Annaland zijn er volgend jaar mei een maand lang activiteiten; meer daarover in deze krant. Voor de organisatie is er 18.000 euro beschikbaar gesteld uit het stimuleringsfonds samenleven. Zodoende is er gezamenlijk ruim vijftigduizend euro gemeenschapsgeld voor de vieringen rondom 75 jaar bevrijding. ,,Het zijn mooie initiatieven", zegt wethouder Hommel. Voor Tholen Sterk betekent het niet dat de begroting voor het militaire kampement en de optocht met jeeps en pantservoertuigen rond is. Er loopt nog steeds een crowdfundingsactie om 20.000 euro op te halen. Vorige week stond de teller op ruim 7000 euro.

Meer in de Eendrachtbode van 31 oktober. 

Meer berichten