Logo eendrachtbode.nl

Vossemeerse kinderen 'blijven na' voor wetenschapsproject

Hoe vaak komt het nou voor dat kinderen vrijwillig een uur langer op school blijven voor een wetenschapsproject? Op de basisschool Sint Anthonius in Oud-Vossemeer gebeurt het iedere dinsdagmiddag.

Dan komt Lotte Hoogeboom van Mad Science naar de school om een gastles te geven. Of, zoals zij zichzelf noemt, professor Triple L met de L van leerzaam, lollig en Lotte. Het project duurt in totaal vier weken en iedere week gaat over een ander onderwerp. Vorige week ging de middag over chemie en werden er allerlei substanties gemaakt en gemengd, afgelopen dinsdag ging het over planeten. Welke planeten zijn er, waar staan zij in verhouding tot de zon? De kinderen mochten ook zelf een 'planeet' maken, door bellen te blazen.

Kritisch en creatief

,,Wij vinden dat er meer is dan in de klas zitten en luisteren", zegt directeur Leonie Jansen. ,,Ontdekkend leren heeft ook een plaatsje binnen onze school. Daar past dit project van Mad Science perfect bij." In de wetenschapsklas zitten kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 door elkaar. ,,Ze zijn zo betrokken", zegt Leonie. ,,Er zijn deze tweede keer zelfs nog kinderen aangehaakt omdat ze van die enthousiaste verhalen gehoord hadden. Ze moeten hier echt aan de slag: kritisch, creatief en met elkaar in dialoog. Dat is prachtig om te zien."

Lees verder in de Eendrachtbode van 7 november. 

Meer berichten