Logo eendrachtbode.nl

Marja van Dijke vier 25 jaar in Hof van Holland

Toen Marja van Dijke net café-restaurant Hof van Holland aan de Kaay in Tholen had overgenomen, zaten de stamgasten steevast om tien uur 's ochtends aan de bar. ,,Aan de jenever. En om twaalf uur zat de stamtafel helemaal vol, werd er gekaart. Dat zie je nu niet meer. Er is veel veranderd in de horeca."

Nu ze 25-jarig jubileum viert, draait de zaak beter dan ooit. ,,Eigenlijk is het altijd druk. We zien steeds meer jonge gasten, er wordt ook steeds vaker in het café gegeten." Ze heeft het horecavak door de jaren heen zien veranderen. ,,Vroeger bestond ons terras uit drie tafels. Want overdag op een terras zitten, dat deed je toen niet. Nu zit het terras met mooi weer altijd vol." Ze merkt ook dat Tholen steeds toeristischer wordt. ,,Je kunt merken dat Tholen op de kaart staat. Vorige zomer, toen het zulk mooi weer was, was echt een topseizoen. Er komen vooral veel fietsers naar het eiland, en ook aan gasten van Waterrijk Oesterdam hebben wij goede clientèle. En natuurlijk zien we hier veel Belgen. Op 1 mei, als in België iedereen vrij is, is het hier altijd een gekkenhuis."

Meneer pastoor

Ze heeft al heel wat meegemaakt in haar caférestaurant. ,,Heel wat stamgasten zijn ons inmiddels ontvallen. Sjaak van Dijke en Leen Ottevanger bijvoorbeeld. Zij kwamen iedere dag twee keer. Ik zie nog zo meneer pastoor zitten, ook een echte stamgast. Dan vouwde hij zijn handen en zei: 'Moeder Maria, mag ik er nog één?' Zijn handen bibberden zo, dat hij zijn glas trappist met twee handen vast moest houden! Dat tijdperk komt nooit meer terug. Die echte stamgasten zijn een uitstervend soort." Veel gasten heeft ze letterlijk op zien groeien. ,,Vroeger hielden we hier een sinterklaasmiddag van het zaalvoetbalteam. Daar kwamen bijvoorbeeld Michael en Mandy Schot en Boy van de Velde. Toen nog kinderen, later hebben ze hier jarenlang gewerkt. En nu heeft Mandy zelf een kleine, dat is wel heel bijzonder."

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 7 november. 

Meer berichten