Afbeelding

Kinderen van De Rieburch koken met lokale producten

Groep 7 en 8 van basisschool De Rieburch in Sint-Maartensdijk  zijn op school bezig met het thema 'experimenteel koken'. Gingen ze eerder aan de slag met chocola, slagroom en ijsklontjes, afgelopen vrijdag bakten ze koekjes van bruine bonen.

Conny Schoenmakers, bekend van haar bedrijf Zeeroop, kwam vrijdag naar de school om samen met de kinderen te gaan bakken. 's Ochtends in groep 8, 's middags in groep 7. Dit in het kader van het project 'Yammie yammie Lekker Zeeuws Kindermenu'. YammieYammie is een initiatief van de Zilte Academie Zeeland, in het kader van het landelijk project Jong Leren Eten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het doel hiervan is kinderen in aanraking te laten komen met gezond, lokaal en seizoensgebonden producten.

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 21 november.