Logo eendrachtbode.nl

’Havenzicht als huiskamer voor heel Sint-Annaland’

Voormalig café Havenzicht als huiskamer van Sint-Annaland. Dat vat de ideeën bij een eerste bijeenkomst over de invulling van 'de Man' samen. Eigenaar Arjan van Dijke had allerlei mensen uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van zijn pand.

De meeste aanwezigen waren verbaasd door de grootte van het pand. De zaal, de bar, de biljartruimte, de zolder, de kelders, de privéruimtes: alles bij elkaar heeft Havenzicht volop ruimte. Van Dijke sluit dan ook niet uit dat er meerdere ideeën verwezenlijkt kunnen worden. ,,Een deel commercieel en een deel maatschappelijk. Ik ben Setallander in hart en nieren en wil het pand graag teruggeven aan de bewoners, maar het is niet de bedoeling dat ik ieder jaar een zak geld kom brengen. Het moet dus wel rendabel zijn."

Lunchroom

In groepjes gingen de aanwezigen met de ideeën aan de slag. Van Dijke gaf hen twee spelregels mee: het mag geen drankhuis worden en exploitatie op zondag is uitgesloten. Veelvoorkomend was het idee om horeca terug te brengen in het pand. Een restaurant, een koffiecorner, een lunchroom, eventueel met verstandelijk gehandicapten in de bediening; het werd allemaal genoemd. Ook een hotel zou mogelijk zijn. ,,Maar dan een christelijk hotel. Een hotel dat geen service verleent op zondag", zei de indiener.

Trouwlocatie

Michiel van der Est pleitte voor flexplekken voor ondernemers, Annet Hage wil er graag creatieve workshops geven. Een ontmoetingsplek, ook dat hadden veel aanwezigen op hun verlanglijstje staan: een soort huiskamer van Sint-Annaland, waar jong en oud welkom is. Verder werd er nog gesproken over een fitnessruimte voor senioren, een accommodatie waar jongerengroepen een weekend kunnen overnachten, ruimte voor kinderfeestjes, een jongerensoos, een ontmoetingspunt voor statushouders, een trouwlocatie, theater en concertzaal. In de groepjes ontstonden al pratend verbindingen en heel veel enthousiasme. De ideeën werden gecombineerd, aangepast en alvast een stukje uitgewerkt. ,,Kantoren, horeca en flexplekken. Maar wat doen we dan met de kelder?" vroeg Michiel van der Est zich bijvoorbeeld af. Henk Brinkman van Sjaloom Zorg wist een mooie aanvulling: ,,Een beweegruimte voor senioren, dat zou er prima passen."

Lees meer in de Eendrachtbode van 21 november. 

Meer berichten