Logo eendrachtbode.nl
De school in Schuttershof waar de parkeerplaatsen zouden moeten komen. De leerlingen en leerkrachten verhuizen op termijn naar de nieuwe brede school.
De school in Schuttershof waar de parkeerplaatsen zouden moeten komen. De leerlingen en leerkrachten verhuizen op termijn naar de nieuwe brede school.

Honderd parkeerplekken op plek De Veste in Schuttershof

Basisschool de Veste aan de Schuttershof in Tholen maakt mogelijk plaats voor parkeerplaatsen en de Contr' Escarpe gaat de komende jaren op de schop zodat er op termijn meer auto's terecht kunnen. Ondernemers en de gemeente willen meer toeristen naar Tholen trekken en daarom moeten er parkeerplaatsen bij.  

De plannen worden los van elkaar genoemd in het actieplan om de Thoolse binnenstad vitaler te maken. De commissie ruimte vergadert daar aankomende maandag over. Het plan zelf draait er vooral om hoe ondernemers en verenigingen met hulp van de gemeente de stad aantrekkelijker kunnen maken voor de eigen inwoners én bezoekers. Genoeg parkeerruimte is belangrijk als er meer dagjesmensen worden verwacht die met de auto komen. Meer over het actieplan elders in deze krant. Daar wordt ook gesproken over het verder autoluw maken van de binnenstad.

School verhuist

Basisschool de Veste is door de gemeente genoemd als potentiële plek voor nieuwe parkeerplaatsen. De kinderen en het personeel verhuizen op den duur naar de nieuwe brede school in het voormalige Westerpoort. Dat het gebouw óf een nieuwe functie krijgt óf tegen de vlakte gaat, is dus niet zo bijzonder. Het terrein zou genoeg kunnen zijn voor honderd auto's.

Dalemsestraat

De bestrating van het havenplateau gaat volgens de planning volgend jaar al op de schop. Het eerste stuk dat wordt aangepakt is dat tussen het Koggedek en het havenmeesterkantoor. De toegankelijkheid voor voetgangers moet verbeteren en het aantal parkeerplaatsen 'geoptimaliseerd'. Er is 75.000 euro budget voor vastgezet. Eenzelfde bedrag staat op voor de herbestrating van de Dalemsestraat. Herinrichting van de rest van de Contr' Escarpe is nog niet aan de orde, omdat hier geen budget voor is gereserveerd de komende jaren.

Lees verder in de Eendrachtbode van 28 november. 

Meer berichten