Logo eendrachtbode.nl
Interieur van de Spar in Oud-Vossemeer.
Interieur van de Spar in Oud-Vossemeer.

Supermarkten in 2020 open met ’tweede feestdagen’ en Hemelvaart

Diverse supermarkten op Tholen gaan volgend jaar bij 'tweede feestdagen' open. De SPAR-filialen in Sint-Maartensdijk en Oud-Vossemeer hebben daar toestemming voor gevraagd en gekregen van de gemeente. Met het besluit staat het andere supermarkthouders ook vrij om op die dagen open te zijn. ,,We hebben op zon- en feestdagen veel uitvloei naar Halsteren en Bergen op Zoom", zegt Remco Solleveld uit Sint-Maartensdijk.

Supermarkten op Tholen en Sint Philipsland mogen in 2020 met Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag open. Dat is overigens al jaren mogelijk, maar ondernemers moeten wel toestemming vragen. Zondagen zijn wel uitgesloten. De Spar-supermarkten hebben voor volgend jaar alvast toestemming gevraagd. Van b. en w. mogen de ondernemers zelfs aankomende Tweede Kerstdag al open zijn, maar dat krijgen ze niet meer rond, vertelt Remco Solleveld van de Spar in Sint-Maartensdijk. ,,Dat was ook niet de aanvraag."

Over de brug

Het gegeven dat net over de brug de supermarkten wel open zijn op zon- en feestdagen speelt daarin een belangrijke rol. ,,Uit marktonderzoek is gebleken dat we op die dagen twintig procent uitvloei hebben van onze klanten naar Halsteren en Bergen op Zoom. Dat is best veel." Solleveld vindt het ook niet meer van deze tijd om op dat soort feestdagen geen boodschappen te verkopen.

Meer in de Eendrachtbode van 5 december. 

Meer berichten