Logo eendrachtbode.nl

Legers Europese landen kopen uniformen in Smerdiek

Militairen van vele Europese landenlopen in broeken en jassen die ze bij LV Equipment in Sint-Maartensdijk hebben gekocht. De tassen, rugzakken en uniformen van Leen en Gilles Vroegop zijn iedere dag wel op televisie of in de kranten te zien. Kort geleden trokken ze in hun nieuwe pand op het industrieterrein.

Leen Vroegop zit in de jaren zeventig-tachtig bij het korps Commandotroepen in Roosendaal. De uniformen en toebehoren zijn vaak onderwerp van gesprek bij hem en zijn collega's. De kwaliteit van de uitrusting die verstrekt wordt door defensie laat soms te wensen over. Leen weet dat er betere spullen beschikbaar zijn en importeert wat. Hij ziet er een markt in en begint een bedrijfje. Zijn collega's zijn de beste klant voor de slaapzakken en warme kleding. Dat is hoe LV Equipment is begonnen. Sindsdien heeft het bedrijf diverse juridische entiteiten gehad. Leen werkte tot voor kort vanuit een kantoor aan huis en huurde een magazijn in Bergen op Zoom. Sinds oktober zitten hijen Gilles in een fonkelnieuw pand pal aan de rotonde bij de ingang van het industrieterrein van Sint-Maartensdijk. Een zichtlocatie is voor hen geen voordeel, want de klanten komen er niet zomaar binnenvallen.

Reservistenleger

De rugzakken, tassen en uniformen gaan voornamelijk naar overheden. Politie en defensiezijn de grootste klanten. NAVO-troepen, soldaten uit Letland, Oostenrijk, België, Engeland, Frankrijk, Zweden, Nederland of Duitsland; ze lopen in spullen van LV Equipment. Nieuwe klanten zijn Letland en Zwitserland. De Zwitsers zijn in potentie een grote afnemer. ,,Ze werken daar nog met een reservistenleger. Iedere man gaat in dienst en houdt zijn eigen uniform en wapen thuis", vertelt Leen.

Meer berichten