Logo eendrachtbode.nl

Oppositiepartijen stappen naar rechter om geheime documenten Spetter

Tijdens een extra raadsvergadering beschuldigden de oppositiepartijen het Thoolse college van het achterhouden van informatie over de renovatie van zwembad de Spetter in Tholen en de problemen die daarop volgden. ,,Een politieke doodzonde. Er zijn bewindslieden om minder gesneuveld", zei Jan Heshof (PvdA/GL) namens zijn partij en PVV, CDA, ABT en SP. De oppositiepartijen stappen daarom naar de voorzieningsrechter. 

De oppositiepartijen hebben een motie van wantrouwen ingediend tegen het college, maar die sneuvelde. 

Ze hebben in elk geval bij het college formeel bezwaar gemaakt tegen de geheimhouding. Het college gaf de documenten niet prijs. De oppositiepartijen stappen daarom naar de voorzieningsrechter. 

Perikelen renovatie

De oppositiepartijen hadden deze vergadering speciaal belegd omdat ze het college wilden bevragen over de perikelen rondom de renovatie van zwembad de Spetter. Medewerkers van het zwembad zaten op de tribune om te horen wat de bestuurders te vertellen hadden. 

Zuivering niet goed

Na de renovatie moest zwembad de Spetter herhaaldelijk vroeger dicht omdat het water te troebel was. De zuiveringsinstallatie werkte niet goed. Het college heeft de aannemer aansprakelijk gesteld. 

De raad vergaderde na ruim anderhalf uur in beslotenheid verder. Dat duurde maar kort. Er was namelijk geen meerderheid om besloten verder te gaan. 

Dit bericht wordt aangevuld. 

Meer berichten